Saturday, 28 April 2012

Life ♥

Assalamualaikum

I'm back. Balik semula untuk meluahkan semua yang selama ni terpendam jauh dari lubuk hati. Yang selama ni aku  pendam. Hello hello kamu kamu dan kamu. Hidup ni umpama roda. Roda yang sentiasa berputar. Sekejap dia berputar laju. Sekejak dia berputar perlahan. Sekejap tidak berputar. So it's what we called life!  
Kadang kadang kita rasa hidup ni tidak adil. Selalu merungut selalu menangisi kehidupan sendiri. Sedangkan Allah S.W.T dah mengaturkan satu kehidupan yang cantik baik lagi terbaik untuk hambanya. Perlu ke berfikiran negatif? Perlu ke perlu?!  Kita selalu hidup dalam kenangan. Kenangan yang menyebabkan kita alpa pada hari mendatang. Sampai bile perlu hidup dalam bayangan silam? Come on. "Sometimes we need to learn how to forget the past to get the better future" Jangan jadikan kenangan sebagai jarum yang boleh meletupkan diri awak awak dan awak semuwe. Sometimes kita rase down bila terkena tomahan cacian. Tapi nak taknak kita kena jalani. Allah S.W.T tidak akan memberikan sesuatu yang tidak mampu dijalani oleh hambanya. Kuatkan diri. Istighfar. Cakap dekat diri sendiri. "Allah S.W.T sayangkan aku sebab tu bagi ujian demi ujian" Look kalau kita cakap camtu dengan rendah hati dengan rase sabar dan ikhlas kita akan kuat hadapi semuwe benda. Alhamdullilah. aku semakin matang semenjak kenal dengan someone. Matang untuk berfikiran terbuka dan positif. Apa yang aku tulis ni untuk diri aku. Takde kena mengena dengan yang hidup mahupun yang telah meninggal.
"Ya Allah, permudahkanlah segala urusanku di dunia dan di akhirat. Amin".

Thank you for reading:)

1 comment:

jia creatifelt said...

betui..Allah sebaik-baik perancang...

Post a Comment